Επιστροφή στην κεντρική σελίδα (επιλογής γλώσσας)
Επιστροφή στην αρχική σελίδα (Home page)Τα τελευταία νέα της Μπλάουελ…Πληροφορίες για την επιχείρηση Mπλάουελ: η έδρα της, η ομάδα, το ήθος, τα βραβεία & τα πιστοποιητικά, και οι πιό πρόσφατες ειδήσεις & απολογισμοί...Mια ορεκτική ματιά στην ευγευστη, υγιεινή σειρά βιολογικών προϊόντων Μπλάουελ: οργανικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, μεζέ... Και μια υπέροχα υγιεινή εποχιακή συνταγή!Ελάτε σε επαφή με την επιχείρηση Μπλάουελ: γίνετε συνεργάτης, επισκεφτείτε την έδρα Mπλάουελ στην Ελλάδα, ή αγοράστε τα προϊόντα Mπλάουελ... Συν το βιβλίο επισκεπτών και downloads.Παραγγελετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδo Mπλάουελ, ελιές και μεζέ μέσω του Διαδικτύου, και απολαμβάνετε την ευκολία των οn-line αγορών και την παράδοση κατ’ οίκον....

Πράσινος χρυσός

Πράσινο χρυσάφι από αγνή γη...Από τους ελαιώνες στα μπουκάλια

Οι ειδήμονες γνωρίζουν τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συγκομιδή και στην παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ψυχρής έκθλιψης της υψηλότερης ποιότητας. Η προνομιακή θέση καλλιέργειας, ένας ειδικός τύπος ελιάς, το επαγγελματικό κλάδεμα των δέντρων οι σωστές μέθοδοι έκθλιψης, η σωστή αποθήκευση και το προσεχτικό γέμισμα των φιαλών, εξασφαλίζουν και διατηρούν ακέραιο το αληθινό άρωμα.

Αυτοί οι παράγοντες είναι αποφασιστικοί, όχι μόνο για τις μετρήσιμες ιδιότητες - όπως η οξύτητα, η αξία υπεροξειδίου και η διάθλαση των ακτίνων UV - αλλά προπάντως για αυτό το οποίο ικανοποιεί τις αισθήσεις-ειδικές γεύσεις και αρώματα όλων των αποχρώσεων.

Οφείλουμε το μυστικό της ποιότητάς μας στο μοναδικό συνδυασμό ορισμένων τοπικών συνθηκών: η έντονη ηλιοφάνεια, οι χαμηλές βροχοπτώσεις και ένα βραχώδες ορεινό έδαφος που απλώνεται σχεδόν ως τη θάλασσα. Αυτοί οι παράγοντες διαμορφώνουν έναν ευδιάκριτο τύπο ελιάς που παράγει αυτό που είναι αναγνωρισμένα, ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.

Η συγκομιδή των ελιών της Μάνης αρχίζει προς το τέλος κάθε έτους. Με σκληρή χειρωνακτική εργασία, οι πολύτιμοι καρποί μαζεύονται με το χέρι, ταξινομούνται και αμέσως μετά μεταφέρονται για ψυχρή εκθλιψη στα παραδοσιακά ελαιοτριβεία της Μάνης. Είναι πάντα μια μαγική στιγμή όταν το πρώτο χρυσοπράσινο ελαιόλαδο αρχίζει να ρέει.

Στα ελαιοτριβεία, το άρωμα του φρέσκου ελαιόλαδου, έντονο και υποβλητικό σαν το αρωμα του φρεσκοκομμένου γρασιδιού και οι ελαιοπαραγωγοί χαμηλώνοντας τις φωνές τους περιμένουν τη στιγμή της αλήθειας. Χοντρά, τραχιά κομμάτια ψωμιού σπασμένα από τις φρατζόλες, βυθίζονται στο φρέσκο, χρυσοπράσινο ελαιόλαδο και σε ευλαβική, απόλυτη σιωπή, γίνεται η πρώτη κρίσιμη αξιολόγηση της συγκομιδής του έτους. Το νεύμα των κεφαλιών με αποδοχή και εκτίμηση και τα πρόσωπα που σπάζουν σε ακτινοβόλα χαμόγελα καθώς εγκρίνουν το αποτέλεσμα του μεγάλου μόχθου τους: ακόμα μια καλή χρονιά! Και ύστερα οι εορτασμοί... Η χρυσή στιγμή!

Η χρυσή στιγμή


E-mail
BLÄUEL: Πύργος-Λεύκτρου, 24024 Μεσσηνίας, Ελλάδα. Τηλ: +30 27210 77711 / Φαξ: +30 27210 77590