Επιστροφή στην κεντρική σελίδα (επιλογής γλώσσας)
Επιστροφή στην αρχική σελίδα (Home page)Τα τελευταία νέα της Μπλάουελ…Πληροφορίες για την επιχείρηση Mπλάουελ: η έδρα της, η ομάδα, το ήθος, τα βραβεία & τα πιστοποιητικά, και οι πιό πρόσφατες ειδήσεις & απολογισμοί...Mια ορεκτική ματιά στην ευγευστη, υγιεινή σειρά βιολογικών προϊόντων Μπλάουελ: οργανικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, μεζέ... Και μια υπέροχα υγιεινή εποχιακή συνταγή!Ελάτε σε επαφή με την επιχείρηση Μπλάουελ: γίνετε συνεργάτης, επισκεφτείτε την έδρα Mπλάουελ στην Ελλάδα, ή αγοράστε τα προϊόντα Mπλάουελ... Συν το βιβλίο επισκεπτών και downloads.Παραγγελετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδo Mπλάουελ, ελιές και μεζέ μέσω του Διαδικτύου, και απολαμβάνετε την ευκολία των οn-line αγορών και την παράδοση κατ’ οίκον....

Χρυσαφένιοι βώλοι

 

Χρυσαφένιοι βώλοι από τη Μητέρα Φύση...Γιατί οι ελιές της ποικιλίας Κορωνέικη παράγουν το καλύτερο ελαιόλαδο

Για χιλιετίες, το δέντρο της ελιάς έχει καλλιεργηθεί για τον ειδικό και μοναδικό σε γεύση καρπό του: την ελιά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ελαιοδέντρων και οι ελιές που κάθε είδος παράγει ποικίλλουν στο χρώμα, στο μέγεθος, στη σύσταση και στη γεύση. Αυτό ισχύει επίσης για το ελαιόλαδο που παράγουν. Εκτός από εύγευστο συμπλήρωμα σε πολλά πιάτα, το ελαιόλαδο είναι επίσης το υγιεινότερο καρύκευμα διαθέσιμο στους ανθρώπους και οι ιατρικές του ιδιότητες έχουν επι μακρόν τεκμηριωθεί και αποδειχτεί. Για αυτούς τους λόγους, ορισμένα είδη ελιών είναι περισσότερο αναγνωρισμένα και βραβευμένα από κάποια άλλα: μεταξύ αυτών είναι και οι διάσημες ελιές Κορωνέικης ποικιλίας, οι οποίες φύονται μόνο στην Ελλάδα.

Αυτό που κάνει τον καρπό και το λάδι της Κορωνέικης ελιάς, διαφορετικό από δεκάδες ελιές άλλων ποικιλιών και ανυψώνει την ποιότητά τους στα πιο υψηλά επίπεδα, είναι η μοναδική μέθοδος καλλιέργειας που εφαρμόζεται εδώ στη Μάνη. Αντίθετα από πολλές άλλες καλλιέργειες, δεν γίνεται τεχνητό πότισμα και τα δέντρα κλαδεύονται εντατικά μια φορά το χρόνο, διευθετώντας τον όγκο των κλαδιών έτσι ώστε να διατηρούνται τα δέντρα μικρά. Ενώ σε άλλα μέρη η συνηθισμένη παραγωγή ελαιολάδου είναι περίπου 10 λίτρα ανά δέντρο, στην περιοχή μας η Κορωνέικη ποικιλία παράγει μόνο 1-3 λίτρα του καθαρότερου πράσινου χρυσού. Η ποσότητα θυσιάζεται για την παραγωγή της ποιότητας. Η ιδιαίτερη γεύση, το άρωμα και η πλουσιότητα του ελαιολάδου που παράγουν αυτές οι ελιές είναι πράγματι πολύ ειδική και μοναδική.


Η ιερή ελιά

Σχετικές συνδέσεις:

 

http://www.crfg.org/pubs/ff/olive.html

 

 

Γενικά στοιχεία για τον καρπό της ελιάς...

 

http://www.emeraldworld.net/olive.html

 

 

Όλα για τις ελιές...

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Olives

 

 

Πληροφορίες σε βάθος για τις ελιές και τα ελαιόδεντρα...

 

E-mail
BLÄUEL: Πύργος-Λεύκτρου, 24024 Μεσσηνίας, Ελλάδα. Τηλ: +30 27210 77711 / Φαξ: +30 27210 77590